La Birreria Pollença

La Birreria // Carrer Colon, 3 - 07460 Pollença - Mallorca

dijous, 30 de setembre del 2010

BIRRA DE SETMANA : DAB ORIGINAL

Lager premium estil Dortmund amb força escuma, blanca i compacta, que desapareix per complet amb força rapidesa. Cos lleuger de color daurat clar, totalment transparent i amb bombolles bastant grans. Aroma intens bastant dolç, amb notes herbàcies i florals. En el sabor aquestes notes es mantenen, encara que bastant diluïdes, prenent el protagonisme el llúpol, amb un amargor força intens, havent una mica de desequilibri entre els dos matisos del sabor; també hi ha un regust metàl.lic tot i que, segons l'etiqueta, tot el seu procés i ingredients és natural. El final és amarg, amb alguna nota floral bastant subtil i també segueix havent aquesta sensació metàl.lica. 5% d'alcohol.


Per més informació podeu visitar: www.dab-beer.com/

dissabte, 25 de setembre del 2010

WELTENGURGER KLOSTER BAROCK DUNKEL


Aquesta setmana ens degustarem el paladar amb una birra germanica, concretament de la ribera del Danubi.
La weltenburger és una birra fosca, però al contrari del que es pot pensar destaca per la seva dolçor que deixa a les papil·les gustatives. Quan la servim al tassó es crea una escuma cremosa que perdura al llarg del temps.
Excel·lent birra per aquell que vulgin provar coses noves.


dijous, 23 de setembre del 2010

Molts d'anys Guinness; Arthur Guinness.



Avui fa ja uns 285 anys per ser exactes va neixer el senyor Arthur Guinness, el creador de unes de les més conegudes cerveses que hi ha al món.
Per això la fràbrica Guinness vol celebrar aquesta efemèrida amb el Guinness Arthur's Day i oer això convida a tots a participar i ho fa de la següent manera:

JOIN THE WORLDWIDE CELEBRATION

" A tot el món, a partir de les 17.59 a 23 set 2010 tornem a celebrar l'extraordinària vida i el llegat d'Arthur Guinness - i ens encantaria que ens acompanyin!

Basant-se en l'èxit de la festa d'inauguració mundial de l'any passat, el Dia d'Arturo està de tornada, amb una sèrie de celebracions notables i esdeveniments en viu la música que tenen lloc a tot el món.

Aquí a les celebracions Irlanda ara serà nacional en escala, amb artistes increïbles i la realització d'actes en els esdeveniments a Cork, Galway i Dublín, juntament amb 100 de les bandes tocant en pubs a Irlanda per 10's de milers de vostès. Anem a estar buscant la seva participació com el seu vot ajudarà a decidir quin bandes de passar a la mostra regional i final.

Tothom * pot ser part d'aquesta celebració única al món on sigui que estiguin. Hem reclutat a centenars de bandes a participar a la Nostra dijous, un aparador interessant per a les bandes per guanyar l'oportunitat d'actuar efectivament en el Dia d'Arturo. Si vostè és simplement per ser part d'una celebració veritablement notable, a continuació, mirar cap a fora per sortir a la venda les butlletes per als espectacles i assegureu-vos que sigui on sigui, vostè ha plantejat GUINNESS ® a Arthur el dijous 23 de setembre i ens ajuden a fer del Dia d'Arturo 2010 un altre dia per recordar!"

Si voleu podeu visitar per més informació :

dimarts, 21 de setembre del 2010

L'OKTOBERFEST

Ja fa uns dies que ha començat aquest "espectacle", exactament va obrir les portes el dia 18 de setembre, i que te una durada de dues setmanes , fins dia 3 d'octubre.
Per aquells que hi vulguin anar-hi teniu tota l'informació a diferents adreces:
Imatge d'un dels pavallons

Un altre pic la pregunta del milió: La cervesa engreixa?


Llegiu aquesta nota d'Europapress, segons el darrer estudi del CSIC. Resum? No engreixa si no te passes:

"El consumo moderado de cerveza, tanto tradicional como sin alcohol, no provoca un aumento del peso ni modificaciones en la composición corporal, según el estudio 'Asociación entre el consumo moderado de cerveza tradicional y sin alcohol y la composición corporal', realizado por la investigadora en el Instituto del Frío-ICTAN del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) Ana María Veses Alcobendas.

De esta manera, la autora del estudio señaló en el transcurso de la presentación en el Colegio de Médicos León que, pese al mito de que el consumo de cerveza produce distensión abdominal, las conclusiones del estudio indican que un consumo moderado de esta bebida fermentada de baja graduación alcohólica no provoca aumento de peso, ni modificaciones en la composición corporal.

La investigación se realizó en un grupo de voluntarios, según un diseño de intervención cruzado y el periodo experimental duró 10 semanas, durante las cuales todos los voluntarios mantuvieron sus hábitos de vida y alimentación. La única modificación introducida fue referente al consumo de bebidas habituales y a la ingesta de cerveza tradicional o sin alcohol en los periodos determinados según el diseño experimental.

Durante la primera semana todos los sujetos tuvieron que abstenerse de cualquier consumo de bebidas con alcohol. Las cuatro semanas siguientes y de forma aleatoria, en función del grupo al que habían sido asignados, incorporaron a su dieta habitual cerveza tradicional o sin alcohol, en la cantidad correspondiente a un consumo moderado de alcohol, es decir, dos latas de 330 mililitros para los varones y una lata para las mujeres.

Entre otros parámetros, el estudio analizó la ausencia de variación en el peso, el índice de masa grasa y masa corporal. Igualmente, se llevó a cabo un análisis dietético y de la actividad física realizada por los sujetos en el periodo de las investigaciones y se realizaron mediciones de los pliegues cutáneos y de las circunferencias corporales.

Así, las mediciones antropométricas determinaron que el consumo moderado de cerveza, tanto tradicional como sin alcohol, no modifica la circunferencia del brazo, cadera o cintura y tampoco registraron alteraciones significativas en los pliegues cutáneos.

UNA ALIMENTACIÓN SALUDABLE

En el transcurso de la presentación del estudio, el presidente de la Sociedad Española de Dietética y Ciencias de la Alimentación, Jesús Román Martínez, recordó que el consumo moderado de la cerveza en general, con unas 45 kilocalorías por cada 100 mililitros y 17 kilocalorías en el caso de la cerveza sin alcohol, así como el del resto de bebidas fermentadas de muy baja graduación, puede formar parte de una alimentación saludable, siempre que se trate de adultos sanos, debido a las propiedades que les confieren tanto su baja graduación como las materias primas con las que está elaborada.

Además, explicó que está demostrado que el consumo moderado de cerveza, un máximo de tres cañas para los hombres y dos para las mujeres, puede tener efectos positivos para el organismo, siempre que se trate de individuos adultos y sanos.

La investigación 'Asociación entre el consumo moderado de cerveza tradicional y sin alcohol y la composición corporal' se llevó a cabo a partir de la concesión en 2008 de una beca Manuel de Oya 'Cerveza, Salud y Nutrición', promovida por del Centro de Información Cerveza y Salud (CICS) y ha estado dirigida por la profesora de Investigación y directora del Grupo de Inmunonutrición del Departamento de Metabolismo y Nutrición del Instituto del Frío-ICTAN del CSIC, Ascensión Marcos.

Además, contó con la colaboración de los doctores Ángela García, Eduardo Iglesias y Ana Montero, profesores en el departamento de Ciencias Farmacéuticas y de la Alimentación, de la Facultad de Farmacia en la Universidad CEU San Pablo."

Font: Europapress i maltanostrum

divendres, 17 de setembre del 2010

BOTW = Beer of the week


Aquesta setmana ens anam ben enfora, a Mèxic concretament. Allà es solen fer cerveses sense complicacions, lager fresquetes per compensar la calor i, sobre tot, el chili picant.

La Pacífico és una d'aquestes birres: Una pils filtrada, clara i brillant, amb un lleuger amargor de llupol. Es va començar a elaborar al 1900, a la ciutat de Mazatlan, i encara es fa alla mateix.
Una birra ideal per combinar amb shots de Tequila, currys i plats picants con les banderilles pobleres o els tacos amb chile. Salut i birres!!!


dimecres, 15 de setembre del 2010

75 ANYS DE BIRRA EN LLAUNA


Aquest 2010 es celebren 75 anys de la cerveza en llauna, si voleu saber on es va crear, qui, quan varen arribar a Espanya basta fer un click aquí

dilluns, 13 de setembre del 2010

Blanche de Namur



Aquesta setmana al -molt recomanable- Blog sobre cerveses Hipos Urinatum parlen de una de les Wit biers que tenim a La Birreria, La Blanche de Namur. Llegiu la nota de cata aqui.

dimecres, 8 de setembre del 2010

Amb estat 15 dies sense lliga ( que es lo que no entenem, comencen una jornada i s'aturen, lo més lògic és que comencin després de l'aturada). Bé, reflexions a part seguim; dissabte doble sessió de futbol.
A partir de les 18:00 h tendrem:
BARÇA vs HÉRCULES

I tot seguit a les 20:00 h seguirem amb:

REAL MADRID VS OSASUNA

I recorda que la setmana següent comença la "Champions" de devers, però ja anirem informant.

P.D Lo darrer per veure; un penalti marcat en pròpia porta!!!! Però tot té una explicació

dilluns, 6 de setembre del 2010

Jugam a conions amagar?. Publicidad de Quilmes, sempre més bona que la seva cervesa.

dimecres, 1 de setembre del 2010

La Cervesera Menorquina a Ciutadella: Illa

A POICI, el poligano de Ciutadella, trobareu la fàbrica de Cervesa Illa. Una iniciativa empresarial de les que ens agraden a noltros: Cervesa artesana, una Ale concretament, amb un coupage d'ordi Aleman i blat, i llúpol anglés. Tot un luxe per les Illes que a partir d'aquest divendres podreu degustar a La Birreria.
Un dels jefassos, en Toni Mercadal, mos va atendre de forma excepcional i mos va explicar com feien la cervesa i que els va dur a tirar-se a la piscina de dur endavant aquesta empresa.
A la sala de cocció comença la cosa bona, bullen el gra i afegeixen el llúpol, que després es convertirà en la extraordinària cervesa Illa.

Sala de fermentació
Originally uploaded by simollepol
I fermenta a la sala on la cervesa reposa el mínim de 30 díes per poder-se embotellar.
La noticia al Menorca i la cervesa al facebook.